Lublin - Gdańsk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maykel
    Classic
    • 2010
    • 2

Lublin - Gdańsk

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aTfb-8izRBo[/youtube]
  • pawelsz
    Drive
    • 2009
    • 40

Lublin - Gdańsk

Witajcie,

Doradźcie proszę jak sprawnie dojechać z Lublina do Gdańska, dawno tą trasą nie jechałem a jakieś nowe drogi zostały oddane. Chciałbym ominąć Warszawę jeśli by się dało. Będę jechał w nocy.

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

Jak w nocy, to jedź przez Wa-wę. Najpierw "17" do Stolicy, a potem wal na "7" i prosto do 3-City
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

pawelsz, w tamtytm roku jechałem przez Warszawę i dalej 7-mką do Płońska, gdzie odbiłem na Toruń i przed samym Toruniem na A1. Polecam tę drogę, gdyż z tego co wiem na 7-mce są roboty drogowe (no chyba ze już się skończyły). Jazda autostrada jest bardzo wygodna i szybsza niż zwykła drogą. Opłata za autostradę (coś kolo 21 zł) jest niczym w porównaniu z ewentualnym mandatem za przekroczenie prędkości na zwykłej drodze, a tu sobie lecisz zgodnie z przepisami 140 km/h.
        Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Big
          Polecam tę drogę
          Big, a ja nie polecam
          jeżdżę co tydzień na trasie 3miasto/wawa i wiem jakie korki są na zjeździe/wjeździe na A1 zwłaszcza w sezonie letnim
          czekanie na bramkach po kilka godzin potrafi skutecznie odstręczyć mnie od jazdy (za niemałe pieniądze) tą trasą
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez piotrek_gdy
            czekanie na bramkach po kilka godzin
            :shock: ile ??!! Sorry ale chyba coś przesadzasz. Kilka godzin, to ja nigdy nawet przez Warszawę, podczas remontów, nie jechałem. Może chodziło ci kilkadziesiąt minut.
            Czarny Elegance

Komentarz

• pawelsz
              Drive
              • 2009
              • 40

Jeśli pojadę tak jak Big sugeruje, to w okolicach Torunia będę o 2 rano, myślę że nie powinno być korków

Komentarz

• Tony065
                RS
                • 2009
                • 2487
                • Octavia I (1U2)
                • ARX 1.8 20VT 150 KM

Koledzy, toć autor zamierza jechać w nocy, a wtedy raczej korków ani robót nie uświadczy, więc peace bro
                Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                @ by Tune-up Gdańsk
                TDI VP++ i jeszcze rośnie
                Antek

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Big
                  ile ??!! Sorry ale chyba coś przesadzasz. Kilka godzin, to ja nigdy nawet przez Warszawę, podczas remontów, nie jechałem. Może chodziło ci kilkadziesiąt minut.
                  Big, kilka godzin czekania na bramkach
                  tu masz "dziennikarską" poprawkę tego co słyszałem kilkukrotnie na CB

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• arci9
                    RS
                    • 2004
                    • 2007

nie podpowiem jak z samego Lublina dojechać do wawy/ objechać wawę bo tędy oprócz kilku przypadków nie jeżdzę, mogę podpowiedzieć za to jak z 7 od wysokości Nowego Dworu Maz.
                    Właśnie trasę nad morze i z powrotem pokonałem, podzielam zdanie , że dobrze zjechać z Płońska na 10 czyli na Sierpc, Rypin w strone Torunia, bądź Grudziądza w zalezności w którą stronę się jedzie.

IMO decydujące jest o jakiej porze i jakiego dnia będziesz jechał?
                    Nad morze wyjechalem o 3 nad ranem miałem 430 km do Łeby, na miejscu zameldowałem się o 8:30 z jednym przystankiem pół godzinnym, 30 km przed samą Łebą, a jechałem w sobotę.
                    Ruch był wyczuwalny i już wjazd na autostradę o zjazd było czuć, że zmiana turnusu nadchodzi (po ok.7minut stania). W samej Redzie bylem ok. 6:30 i oprócz ul. Morskiej gdzie jest remont jechalo się płynnie.
                    Wracałem wczoraj - wyjechałem ok. 12:30 w dzień z Łeby i jechałem 6h10m. Korki były dosłownie wszędzie, począwszy od samego wyjazdu z Łeby, trasa na Wejherowo co chwila się przytykała, o obwodnicy trójmiasta nawet nie piszę bo tylko słyszałem na CB, ja objeżdzałem gdzie sie dało, ale i w Chwaszczynie, i potem sama obwodnica tudzież E75,S6 i wszystkie te główne drogi i zjazdy na wysokości trojmiasta miały spore utrudnienia, mówili na CB co i rusz, że a to wyadek a to stłuczka itp.
                    Wjazd na autostradę A1 na łódź bez problemów, ale zjazd w Toruniu to podobno 40 minut stania, ja uciekłem na Grudziądź a dalej jak pisalem na Sierpc do 7 do Płońska.
                    Nawet na stacji na autostradzie tankowanie zajmowało ok. 15-20 minut i podobno od czwartku taki kocioł.
                    Także ja polecam jazdę główniejszymi drogami/autostradą ale gdy jazda jest w nocy

Komentarz

• pawelsz
                      Drive
                      • 2009
                      • 40

Dla potomnych, jechalem tak jak Big sugerowal i wszystko ok, bezkorkowo, wiec jak ktos jedzie na noc to polecam.

Komentarz

• vince123
                        Elegance
                        • 2009
                        • 923

ja bede jechal prawdopodobnie na poczatku wrzesnia tj 7wrzesien..z wawy to chyba najlepiej 7ka? czy jechac tak jak pawelsz, ?
                        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                        nadkole nowe LP
                        kontakt PW

Komentarz

• CIS73
                          Rider
                          • 2008
                          • 522

ja zawsze latam przez wawę siekierką do czerniakowskiej i prosto na gdańsk 7ką
                          w nocy przelatuje się bezproblemowo i wawkę i 7kę a i 3dychy za A1 w kieszeni
                          CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                          CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• vince123
                            Elegance
                            • 2009
                            • 923

tylko na tej 7ce sporo fotoradarow... a ostatnio jak jechalem to na wybrzezu jeszcze z susarza stali w nocy :roll:
                            sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                            nadkole nowe LP
                            kontakt PW

Komentarz

• piotrek_gdy
                              RS
                              • 2008
                              • 7723
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez vince123
                              tylko na tej 7ce sporo fotoradarow.
                              vince123, gdybasz czy podasz jakieś konkrety?
                              bo ja jeżdżąc "7" stale wiem tylko o jednym nabitym fotoradarze

Komentarz

• CIS73
                                Rider
                                • 2008
                                • 522

piotrek_gdy, w szydlaku :diabelski_usmiech
                                z resztą to jest chyba pierwszy fotoradar na 7
                                CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                                CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• piotrek_gdy
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 7723
                                  • Volkswagen

CIS73, no właśnie to jest ten jedyny :diabelski_usmiech

Komentarz

• vince123
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 923

piotrek_gdy, jadac ostatni raz tamta trasa (2lata temu ) dosyc sporo ich mijalem. nie wiem ktore sa nabite a ktore nie , dlatego tez czekam na wasze sugestie :idea:
                                    pozatym tam byla jedna wielka piaskownica, wiec dosyc sporo byla ograniczen predkosci
                                    sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                    nadkole nowe LP
                                    kontakt PW

Komentarz

Pracuję...